Blog Goudstof

Nooit een Goudstof missen? 

Schrijf je hieronder in!

U kunt zich te allen tijde uitschrijven met de link onderaan Goudstof.

Goudstof

Als mens heb ik gedachten en naar aanleiding daarvan schrijf ik; stukken, verhalen, gedichten, wat er maar in mij op komt en zoals het uitkomt. Wilt u niets missen van deze hersenspinsels? Dan kunt u zich inschrijven voor mijn nieuwsbrief.

Wat heeft het met mijn werk als organisatieadviseur/ interim-manager te maken? Alles. Iedereen is een mens  en ik ben niet beter dan een ander. We leren van elkaar.
In mijn geval werk ik altijd met mensen en niet met systemen en daarmee bedoel ik dat ik kijk naar de mens apart en dan naar hoe we van al die mensen weer een groep kunnen maken. Dat werkt het beste, heb ik gemerkt. 

Groet, Dilys Derksen

Gouddenker

DE EINDFASE de Endlösung?

Ja, daar zat ik dan, achter mijn bureau op zolder aan mijn scriptie. Het ziet er gezellig uit, hè? Waar het voor de één een chaos is, is het voor mij een fase van rust. Alles op mijn bureau ligt dan weliswaar door elkaar, maar ik weet precies waar het ligt. Ga ik opruimen, dan ben ik het overzicht kwijt. Is het klaar, dan pas ruim ik op en is er weer ruimte voor een volgende actie of creatieve fase. 

Lees meer »

Het Rode Licht

Er is helemaal niemand op straat, het is verlaten en doodstil. Je hoort alleen het tikken van het voetgangerslicht. De persoon in de auto staat te wachten, tot het groen wordt om linksaf te slaan. Maar als het nu eens geen groen wordt, wat gebeurt er dan?

Lees meer »

Luister nou maar gewoon naar mij....

Ik staar wat voor mij uit. In mijn hoofd blijven zich beelden afspelen en zinnen voorbij schieten die ik juist op LinkedIn of Facebook las. Afgelopen september begon ik een MBA opleiding. Niets voor mij eigenlijk, maar ik wil toch een beetje mee kunnen praten met die directeuren die hele bomen opzetten over de toekomst van hun organisatie, zodat ik ze gunstig kan informeren over de opbouw van diezelfde organisatie. Wat dat betreft zijn bestuurders net politici; volledig hun eigen koers varend en narcistisch tot en met. Waarom ik dan juist dit werk als organisatieadviseur en interim-manager doe? Ik denk een beetje menselijkheid aan toe te voegen. En bovendien vind ik het zo super belangrijk dat bijvoorbeeld in de gehandicaptenzorg nooit uit het oog wordt verloren voor wie die organisaties zijn opgezet. En dat wil ik vanuit mijn tenen kenbaar maken. 

Lees meer »

Geef het op!

Het sneeuwt en ik loop over straat naar een winkel. Ik zie in mijn ooghoek een schim van een man en een vrouw met een kinderwagen en loop door in de veronderstelling dat ik hen toch niet ken. Maar wacht! Het is een man die ik sprak op een super gezellig feestje, (waar je kon dansen, je weet het misschien nog wel hoe dat gaat....) en hij was daar met zijn vrouw. Ik vroeg hem toen: "Hebben jullie eigenlijk geen kinderen?" en hij antwoordde: "Nee, dat lukt niet, dus we laten het maar zo."

Lees meer »

Wat koester jij?

Hij zat bij mij in de klas, in 1E van het Maartenscollege in Haren. En hij was, zoals je dat kunt noemen, een boefje. Crijn was anders dan de anderen. Minder braaf en hij durfde gewoon te zeggen wat hij wilde. Ik vond hem gewèldig!

Lees meer »

Durf jij op de stip te staan?

Het was net als vroeger, toen ik klein was, ik had een vakantie met oeverloos veel vrij. Wat heerlijk. Met z'n tweeën naar Portugal en zingen en spelen op straat. Gewoon omdat ik het super leuk vind om te zingen en dan maar kijken wat er gebeurt. 

Lees meer »

Boeventronie!

Aan de wand hangen allerlei foto's van mannen die waren opgepakt in de 19e eeuw voor landloperij of bedelarij.

Lees meer »

Explosie gevaar!

Soms word je uit de uit de auto gezet op een plek waarvan je meteen weet, hier klopt iets niet. Met een ongerust gevoel liep ik verder. In de verte zag ik vier jongetjes lopen die iets naar me riepen.

Lees meer »