Rechtop, Borst Vooruit!

Gepubliceerd op 7 december 2021 om 12:46

Mijn moeder zei dit altijd tegen me, als we samen op straat liepen; "Rechtop en borst vooruit".

 

       ------Maar dat bleek mijn moeder niet te bedoelen....-------

 

Ik snapte best dat het was omdat het mooier staat als je rechtop loopt, maar kennelijk bedoelde mijn moeder dit niet. Deze foto maakte Herman IJssel, fotograaf in Kampen, van mij toen ik in 2016 manager van Heren 1 van Reflex (2e Divisie) werd. Straal zenuwachtig was ik, want wat wist ik van volleybal, al deed ik het sinds mijn 14e met heel veel plezier? Wat wist ik überhaupt over mannen, over het leiden van een team of hoe ik me moest gedragen? Rechtop, in ieder geval, dan viel het niet zo op dat je dat allemaal niet wist. Zo bleek mijn moeder te bedoelen. We liepen in datzelfde jaar, 2016, samen over straat en ik zei tegen haar; "Hup, rechtop!". Ze maakte nog een beweging in de richting van rechtop, maar ze zei; 'Het hoeft nu niet meer...." Ik sloeg werkelijk achterover, want wat zei ze nu? Hoefde het niet meer? Waarom niet? "Ik hoef nu niet meer te doen alsof, nu ik met pensioen ben.... hmm, dat was het meest tranentrekkende antwoord ooit.

 

Dat deed me besluiten om altijd mezelf te zijn: verdrietig? Dan maar niet rechtop en mooi voor de buitenwereld en van binnen in puin. Nee, iedereen zal mij zien, zoals ik ben. Ruw en met al haar facetten van het leven. En de mooiste mensen? Dat vind ik diegenen die dát kunnen, zichzelf zijn, want dat maakt het zoveel mooier in het leven.

 

Zullen we het proberen, allemaal? Of nee, laten we het gewoon doen.

Groet, Dilys Derksen

Reactie plaatsen

Reacties

Leny Jacobs van anrooy
3 jaar geleden

Geweldig ik was mijn moeder jammer genoeg al jong kwijt maar wat ik nooit vergeten zal is dat ze zei .; Wat ze ook over je zeggen of denken maakt niet uit zolang je blijft wie je bent kun je heel de wereld aan .Dus eigenlijk hetzelfde maar anders gezegd . 😊😊😊

Janet van der Molen
3 jaar geleden

Mooi Dilys. Ik doe met je mee. Gewoon jezelf zijn, daarvoor zijn we gekomen.