Dilys Derksen, aangenaam!

Foto gemaakt door: BWPhoto.nl

Honderden namen heb ik opgeschreven om te kijken wat bij mijn bedrijf zou passen, want hoe leg je daarmee uit wat je doet én wie je bent? Ik zou mijn eigen naam kunnen gebruiken, Dilys Derksen advies, of gewoon Derksen, maar ja, dat deden al zoveel mensen en ik ben toch niet als zoveel mensen? Gouddenker is de naam die de lading dekt. Het is de bedoeling dat u bij de naam een blinkend en sprankelend idee krijgt, want zo zou ik mezelf omschrijven. Ik vat zaken nooit zo zwaar op en denk daarmee automatisch luchtig over dingen. Voor mij is het leven één groot avontuur. En als het een moment saai is of er gebeurt iets naars, dan maak ik er op dat moment wel een avontuur van. Ik ben een volhouder, een doorzetter en soms ga ik daarmee tot het gaatje. Gouddenken is vanaf nu de vertaling voor positief verrassend denken en het komt over een paar jaar in de Dikke van Dale als werkwoord (dat zou mooi zijn!). 

 

Hoe vaak hoor je niet dat als je iets graag zou willen, het je ook wel lukt als je er maar in gelooft? Je kunt daarvan denken dat je bijvoorbeeld voor je kunt zien hoe iets zou zijn dat je wil bereiken en dan geloven dat het door die visualisatie vanzelf wel komt. Maar dat is me te zweverig. Als ik iets wil, dan moet ik er gewoon voor zorgen dat ik het voor elkaar krijg op welke manier dan ook. Ik ben vaak verhuisd in mijn leven en mijn laatste station tot nu toe is Kampen. In het begin moest ik erg wennen aan de cultuur van de stad, maar inmiddels een aantal jaren later, voel ik me er wel thuis. In Kampen stond al jaren een huis leeg, het was dichtgetimmerd en verwaarloosd, maar haar schoonheid kon mij wel bekoren. Ik was een paar keer langs het huis gelopen en heb me afgevraagd of het wat voor mij zou zijn. Totaal niet wetend of het überhaupt te koop stond. Ik ben op onderzoek gegaan; heb het huis gekocht en heb het verbouwd. Toen ik het huis net in bezit had, kwamen mensen uit de buurt vertellen dat ze het huis ook hadden willen kopen en dat ze niet wisten dat het te koop stond.  Je kunt overwegen en nadenken of het wel een goed idee is om iets te doen, in het geval van dit huis bijvoorbeeld, maar je kunt er ook op af gaan en actie ondernemen, want voor je het weet heeft een ander het huis gekaapt. Je kunt het geluk ook een handje helpen... 

 

Dus, ik ben niet iemand van afwachten en toekijken; actie moet er komen. Je kunt overal lang over nadenken en in veel gevallen zal dat ook tactisch misschien handig zijn, maar soms moeten alle barricades omver gelopen worden, even alle regels worden vergeten, om het dan vervolgens weer tot een ordentelijke  netheid te boetseren. Dus kom maar op.