Mooie Mensen

Nieuw Nederland met Mooie Mensen

Vragen stellen is de remedie, roep ik al jaren. Durf gewoon te vragen waar je nieuwsgierig naar bent, want dat maakt de wereld een beetje mooier. Sinds de start van de coronacrisis extra belangrijk, omdat er zoveel zaken gebeurden waarop niemand het antwoord had: Waarom werden demonstranten van het veld geslagen? Waarom werden artsen die zochten naar een alternatieve geneeswijze tegen COVID aan de kant gezet en achterna gezeten door de inquisitie genaamd IGJ (Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd) en waarom......Ik wil een Nieuw Nederland waarin vragen opgehelderd worden en mensen gewoon normaal met elkaar omgaan. Vandaar: Stel vragen en zo creëren we een Nieuw Nederland. Met Mooie Mensen laat ik graag zien hoe dat kan. 

Mooie Mensen

Stel vragen, durf vragen te stellen, dát is het thema van Mooie Mensen. Het programma wat ik op 3 april 2019 ben begonnen bij RTV IJsselmond en sinds 4 september 2021 bij mij thuis maak. Het idee is ontstaan, omdat de asielzoekers hier in Kampen vrij vaak negatief in de krant kwamen. Mensen gingen op basis van die berichten hun mening vormen, ineens was iedere asielzoeker slecht. Maar hadden ze wel eens aan die mensen zelf gevraagd hoe het zat en hoe ze waren???

Hoe is iemand geworden zoals ie is?

Mooie Mensen is een programma waarin ik een uur lang met iemand praat. Een uur lang.....mensen vragen wel eens als ik ze bel om ze uit te nodigen: "Wat moet ik nu in een uur vertellen? En ben ik wel interessant genoeg?" Jazeker, iedereen is een Mooi Mens, zelf de grootste boef, want we kunnen van elkaar leren op het moment dat je maar durft te vertellen hoe je denkt, wat je overtuigingen zijn en hoe je naar jezelf kijkt. Want waarom doet iemand zoals ie doet? Hoe is iemand geworden zoals ie is? Dat hoor je allemaal in Mooie Mensen. 

Gasten

Benieuwd wie ik vraag voor Mooie Mensen? Mijn gasten kies ik zelf uit. Soms kom ik mensen tegen of raak ik nieuwsgierig door wat mensen zeggen. Dan voel ik vanuit mijn tenen dat ik met iemand in gesprek wil. En dan vraag ik die persoon. Heel vaak lukt dat en ontstaat er een mooi gesprek. 
Soms ga ik wel eens met iemand in gesprek die door een ander werd aangedragen. "Nou, dat is een Mooi Mens, ja die zou in je programma moeten." Als ik dat 'vanuit mijn tenen gevoel heb' dan ga ik daarin mee. 

Veel plezier met het kijken naar Mooie Mensen.

Groet, Dilys Derksen

Vragen over Mooie Mensen, laat een reactie achter (let op! Naam en bericht verschijnen hieronder openbaar. Liever een privébericht: derksen@gouddenker.nl)? Afleveringen terugkijken? Kijk dan hiernaar op mijn YouTube pagina. Aanraders? Er zijn zoveel leuke en Mooie Mensen voorbij gekomen in al die jaren. Maar die van Karin Bloemen is erg bijzonder: https://www.youtube.com/watch?v=3_sOVCo3M2o&t=2064s 

Video's Mooie Mensen

Reactie plaatsen

Reacties

Arjen de Jong
7 maanden geleden

Hoi mooi mens,
Graag zou ik je willen voorstellen om Marie Therese ter Haar als mooi mens te interviewen.
Een mens die ik afgelopen week persoonlijk trof en die bijna tranen in de ogen had van blijdschap omdat ze haar verhaal mocht vertellen.
Kortom iemand die wil verbinden en die wel kan huilen om de huidige situatie en zooo graag over Haar persoonlijke leven in Rusland wil vertellen met een Russische schoonvader en Oekraïnse schoonmoeder (of net andersom?) en hoe de belevingswereld is vanuit hun perspectief en waarom.

Warme groet, Arjen

Danielle switynk
9 maanden geleden

Beste dilys, ik luister graag naar je interviews, met Klaas en met Erik, echt mooi. Ik kijk er nog naar uit om naar jan bonte te luisteren. Ik denk aan mensen nog te interviewen door jou. Ik ken een ouder echtpaar in kampen, hij door een val in zkh gekomen en aldaar cva doorgemaakt. Lang revalideren maar hij is weer thuis. Oudere mensen die goed wakker zijn, hoe moeilijk is dat, tussen allemaal leeftijdsgenoten die als de dood voor corona waren. Maar zij niet! Geen prik, geen test, niks. Moeilijk als je tijdelijk in een verpleeghuis verblijft maar ze zijn er door heen gekomen. Misschien wil je deze mooie mensen thuis opzoeken om te interviewen. Lieve groet daniëlle
Als je interesse hebt kunnen we verdere gegevens uitwisselen