Ramadan en meer..........

Gepubliceerd op 31 mei 2019 om 20:12

Ramadan en nog veel meer......

Heb jij dat ook wel eens? Dat je nadenkt over je leven en dat je je afvraagt of dit het nu is? Die existentiële vraag ga ik niet voor je beantwoorden. En voor iedereen is het anders. Voor mij is het nu een jaar geleden dat ik voor mijzelf ben begonnen. En daar waar ik in het begin nog aan het zoeken was hoe ik mijn hele leven moest aan pakken, lukt het me nu goed alles te doen. Hoe komt het?

 

Het klinkt zo cliché, maar ik ben alles gaan doen wat ik leuk vind. Dat deed ik eerder ook wel natuurlijk, maar doe het maar eens: kijk eens naar je eigen situatie en kijk wat je leuk vindt om te doen. Misschien laat je dan wel dingen achterwege en ga je nieuwe dingen beginnen die je boeien. Het leuke ervan is, wanneer je je echt alleen focust op de leukheid der dingen en niet denkt aan hetgeen je er eventueel mee moet bereiken, is dat er van allerlei mooie zaken voorbij komen die je van te voren niet had bedacht. Probeer het eens!

 

Eén van die zaken waar ik echt zin in had, vanuit mijn tenen, is radio maken! Eerst bedacht ik, dat ik Jeroen Pauw zijn plek over wilde nemen of tenminste op de stoel van Jinek moest komen te zitten, omdat ik anders toch niet dat doel had bereikt waar ik het allemaal voor zou doen. Maar ja, dan trap ik weer in die eeuwen oude valkuil van mezelf en dan is het al snel niet leuk meer. Dan is radio maken binnen twee weken bekeken en dan is de lol ver te zoeken. Dus ik besloot een reden te bedenken dat ik een programma zou maken. Die reden ligt niet ver van mijn hart en zo is uiteindelijk het idee van Mooie Mensen ontstaan. Ik interview mensen, live, op zaterdag bij de lokale omroep RTV IJsselmond en door die interviews hoop ik te bereiken dat de mensen die luisteren meer begrip kunnen opbrengen voor elkaars anders zijn. Voor mij werkt het als een tierelier, compleet die focus verleggen naar iets wat haalbaar is. De mensen die ik interview hebben zeer mooie verhalen en levenslessen en die hadden we anders niet gehoord. Ik vind het geweldig om te doen, want het is leuk om een verhaal uit iemand te krijgen.

 

De laatste aflevering was met de dames Saliha Tozan en Türkan Karabek. Zij zijn beiden moslim en doen mee aan de Ramadan. En wie de uitzending graag een keer wil horen, kan via de onderstaande link luisteren. 

https://youtu.be/uIZBDRsahtw

Zaterdag 1 juni 2019 heb ik een nieuwe gast. Een mevrouw die 3 maanden van het jaar op blote voeten loopt. En je zou denken dat wanneer ik haar tegenkom, dat haar handelsmerk is. Nee, ik kies iets wat mij nieuwsgierig maakt. En ik interview spontaan. De mensen die bij mij te gast zijn, vragen wel eens of ik de vragen van tevoren kan opsturen aan ze. Spannend is het wel voor ze, vermoed ik, maar nee, ik heb geen vragen. Ik wil ze heel graag spreken voor de radio, zonder van tevoren te weten wat ik ga vragen en dus ook wat zij gaan zeggen. Dan hoop ik dat het het meest boeiend is. 

 

Wil je ook luisteren? Ga dan naar www.rtvijsselmond.nl voor de livestream.

 

Probeer het dus eens: kijk wat je in jouw leven doet en wat belangrijk voor je is. Durf gewoon voor jezelf te kiezen. Met een wens die makkelijk te behalen valt. Wie weet voelt het zinvoller dan je nu doet. 

Reactie plaatsen

Reacties

Margriet Last
5 jaar geleden

Mooi hoor Dilys, ik ga het nog meer proberen!