Waarom een Syriër van André Hazes houdt.

Gepubliceerd op 26 april 2019 om 22:53

Waarom een Syriër van André Hazes houdt......

Een week lang was ik super nieuwsgierig naar het verhaal hierachter. Tareq Alshoffe vertelde afgelopen zaterdag bij mij in de studio dat hij gekozen had voor het lied ' Zij gelooft in mij' , van André Hazes senior.

Tareq vertelde zijn levensverhaal:

Hij woonde en studeerde in Damascus en heeft daar zijn vrouw leren kennen. Zij trouwden met elkaar, vlak voordat de oorlog uitbrak. Zij bleef achter en hij vluchtte. Het is dan niet meer zo als in de tweede wereldoorlog dat je elkaar totaal niet meer kan bereiken. Op de één of andere manier denk ik daar aan bij oorlog. Tareq hield contact met zijn vrouw via Whatsapp, Skype en telefonisch. Hij bleef steeds een beetje in de buurt van Syrië, zodat hij gelijk terug kon als het rustiger werd. Het werd niet minder of rustiger.
Hij is naar Nederland gegaan, omdat hij wist dat het een fijn land is om in te leven. Na veel ontberingen heeft hij hier een plek gevonden.

Dit vond ik opmerkelijk:

Hij is op eigen kracht en met gevaar voor eigen leven hier naar toe gekomen. Ik zie dan een landkaart voor me met allerlei hindernissen: mensen die je bedonderen waar je bijstaat, maar je wilt toch mee met die boot, enge mensen, gevaarlijke mensen enz. Zijn vrouw kon komen via de gezinshereniging en hoefde dus niet met bootjes en zwemvesten enz. Gewoon uitstappen in Nederland, omdat iemand anders het pad al voor je heeft gebaand. Wat fijn moet dat voor beiden zijn geweest.
En daarom ' Zij gelooft in mij': Tareq wilde zo snel mogelijk Nederlands leren en kreeg van een vriend dan Nederlandstalige liedjes doorgestuurd. Een mooi leermiddel dus. En toen Tareq begreep wat de betekenis was van het lied, vond hij dat het precies voor zijn vrouw geschreven was. Zij had drie jaar lang op afstand van hem geleefd en was rotsvast in hem blijven geloven!

https://youtu.be/58yQYuGvNJE

En dan speciaal de versie van de Arena. Bedankt Tareq, fijn dat je er was. En oh ja, van Tareqs verhaal is een soort voorstelling gemaakt, heel mooi, bekijk 'Het verhaal van Tareq' hier: https://youtu.be/sP06UdfkKQI

Zaterdag 27 april even geen Mooie Mensen, programma van @RTVIJsselmond, https://youtu.be/w9O8gbKG5QM, omdat het Koninginnedag is. Volgende week, 4 mei, weer een nieuwe gast en hopelijk lukt het om iemand te vinden die de oorlog nog heeft meegemaakt...... als iemand een praatgrage 80'er weet, stuur dan een PB,

Groet Dilys Derksen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.