Radio is super saai!

Gepubliceerd op 2 oktober 2020 om 15:07

Mensen vragen me wel eens, wat doe je nu eigenlijk? 

 

"Radio is toch je werk, hè?"

 

Nou, je zou het bijna gaan denken inderdaad. Het is zooo leuk en bovendien is het heel makkelijk om juist daar iets over te schrijven. Het is een (bijna) vast te pakken product. Het is mijn programma Mooie Mensen, live, op zaterdag van 12 tot 13 uur en luisteraars kunnen het volgen via www.rtvijsselmond.nl

 

Trots ben ik dat Francis van Broekhuizen 3 oktober te gast is!

 

"Waarom begin je dan je kop met: 'Radio is zo saai'?" Wanneer je een artikel schrijft en ik wil jou als lezer boeien, probeer ik iets te verzinnen om jou dit stuk te laten lezen. Mijn doel is in dit geval tweeledig: ik wil graag dat je het filmpje bekijkt én dat je morgen luistert naar Mooie Mensen (of naar de opgenomen uitzending op YouTube -》》 Gouddenker Dilys Derksen). Nu je al weet dat ik dat graag zou willen,  denk je misschien: "Bekijk het maar met je stomme filmpje en programma!" Dat zou ik zelf hebben. Maar gelukkig zijn er meer mensen dan ik. Dus sommigen zullen doen wat ik vraag of wil. Dat is nu eenmaal zo. En misschien om verschillende redenen. Want iedereen heeft nu eenmaal fans, hoe stom je ook doet! 

 

 

    -----   Luister en je hoort de mooiste dingen   ----- 

 

Je eigen dienst promoten en vertellen wat je doet als het niet zo tastbaar is, is een heel ander verhaal. Zet je zelf maar letterlijk in de etalage, vind ik gewoon! Voor deze foto maakte ik gebruik van de etalage van de HEMA Kampen. Niemand keek en ik doe graag dingen die buiten de lijntjes zijn. Misschien zou het nog eens van pas komen voor een blog ofzo. Super blij ben ik met zo'n foto. Helemaal blij in mijn buik,  in de zin van: Ik-Heb-Iets-Nieuws!

 

Mijn filmpje gaat over luisteren en fantasie,  dat hoor je ook wel als je luistert. Luister en je hoort de mooiste dingen! Door radio wordt je fantasie geprikkeld.

 

Naar mensen met een beperking werd heel goed geluisterd,  maar juist door deze C...ut tijd komen deze mensen weer met 500-0 achter te staan. Juist voor deze groep wil ik opkomen. Dat doe ik door maatschappelijk werkers te trainen die nu de taak hebben gekregen mensen met een beperking te ondersteunen. Vaak denkt een maatschappelijk werker wel in termen van eigen regie en kracht, maar in dev praktijk blijkt dit nergens uit.

Directeuren van diezelfde instellingen kunnen ook bij mij terecht,  als ze even uit het oog zijn verloren waar ze het voor doen. Recht doen aan ieder die het nodig heeft!

Saai? Totaal niet. Radio zorgt ervoor dat je fantasie geprikkeld wordt. Even kruip je in de huid van een ander. En of je me nu een team ziet begeleiden of radio hoort maken.....één boodschap is duidelijk:

 

 

     Luister naar elkaar. Stel vragen om elkaar beter te             begrijpen.  Alleen dan wordt de wereld beter om ons heen.

 

'Amen.'

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.