Aan alle mensen die niet zeggen wat ze denken!

Gepubliceerd op 5 december 2018 om 14:16

Ik ben er zooo klaar mee, met al die mensen die denken dat ze gewoon niet kunnen reageren, er een mooi verhaal van maken om er onderuit te komen enz. Wees gewoon eerlijk en zeg wat je vindt, dat zou het leven voor jou en mij een stuk makkelijker maken…..

 

Wat leuk dat je doorleest trouwens, want waarschijnlijk is deze boodschap niet aan jou, maar het maakt je toch nieuwsgierig niet?Jullie weten dat ik nu mijn eigen bedrijf Gouddenker heb. Ik ben bezig met opdrachten en ondertussen ben ik aan het netwerken, om de continuïteit er een beetje in te houden. Ik spreek echt super veel mensen en als ik geld zou krijgen voor elk netwerkgesprek wat ik voer, was ik nu al miljonair, ha ha. Wanneer het gesprek plaats heeft gevonden hoor ik vaak dat mensen zeggen dat ze erdoor geïnspireerd zijn geraakt en uiteindelijk hoop ik natuurlijk dat het in de toekomst mooie opdrachten op zal leveren.

 

Ik denk iemand te zijn die mensen snel kan lezen en inschatten; een trilling van de neusvleugel en het steeds wegkijken, klamme handen, zeggen mij al snel genoeg. De beloftes die iemand dan doet, neem ik met een extra korreltje zout. Hoe totaal grappig en verrassend is het dan als juist díe persoon zijn beloftes nakomt, en dat zal ik hem zeggen ook hoor.


Maar wat als je een ontzettend leuke dame tegenover je hebt zitten die echt dol enthousiast is over wat en hoe ik het doe? Leuk mens, sociaal vaardig, vertelt leuk over zichzelf en is zeer belangstellend naar mij. Nou juist van zo’n iemand zou je denken dat het allemaal goed komt en dat je die opdracht zo in de zak hebt, niet? Ik mocht een projectplan sturen, belde erachteraan en het ging allemaal goed komen. Maar uiteindelijk hoorde ik niets en reageerde ze nergens meer op.


Tegenwoordig is iedereen druk, dus je kunt je makkelijk achter de drukte verschuilen. Gewoon net doen of je iets niet gezien hebt, dat mailtje niet, een appje niet….oh heb ik ook nog gebeld en een voicemail ingesproken met de vraag of je me terug wilt bellen? Gewoon negeren, misschien houdt het vanzelf wel op. Wat een onfatsoenlijke manier van doen! Daar kan ik echt kwaad van worden. En dan zou je denken dat ik het er dan maar bij laat? Ja, dat zou het meest verstandig zijn. Nou eerlijk gezegd krijg ik de neiging die persoon op te voeden in hoe het wel moet en net zo lang door te gaan tot ze wel een reactie MOET geven. Of dat tenminste iedereen maar weet dat diegene iemand anders zo behandelt. Het mooiste zou zijn als je net zoals bij Marktplaats een reactie kunt plaatsen, een ster kunt geven…..1 ster; ‘reageert niet snel genoeg, komt afspraken niet na en is wel vriendelijk (maar wat heb je er aan).


Geduldig kan ik zijn wanneer ik vertrouwen in iemand heb. Hoe hou ik het vertrouwen of hoe geef ik mensen zelf het vertrouwen?

 

Doen wat je zegt!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.