Hoe bekijk jij iemand die je niet kent?

Gepubliceerd op 25 januari 2019 om 17:36

Vooroordelen

Vooroordelen hebben we allemaal. Je hebt altijd een idee van iets of iemand, ook al weet je niets van diegene af. In mijn ogen is hier niets mis mee; het is totaal natuurlijk. Alleen is het net als met deze afbeelding. Het water reflecteert de brug perfect wanneer het windstil is, er geen onderstroom is en er op dat moment geen boot voorbij komt. Maar zoveel variabelen, het beeld zal wel nooit helemaal helder worden. Wanneer je in gesprek bent met iemand die je niet kent, blijven heel veel dingen duister, maar met de juiste vragen, kan het beeld wat tevoorschijn komt, wel helderder worden.  
Wanneer je nieuwsgierig blijft naar een ander of naar een situatie, dan win je daar zoveel meer mee, dan je best te doen onbevooroordeeld te zijn. Want dat laatste merk ik vaak; dat sommige mensen hun best doen om zo blanco mogelijk een persoon tegemoet te treden, maar vervolgens niet kunnen luisteren, omdat ze ergens anders mee bezig zijn.

Genoeg gepredikt 

Deze korte inleiding is de opmaat voor de introductie van het onderstaande:

Ik mocht een Blog schrijven over dit onderwerp voor KIS.nl, Kenniscentrum voor Integratie en Samenleving. De link vind je hier: https://www.kis.nl/blog/ik-kreeg-er-een-nieuwe-wereld-bij

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.