Waar schakelt u de Gouddenker voor in?

Zoals u op mijn Welkom! pagina heeft kunnen lezen, kan ik u binnen uw bedrijf met de volgende zaken helpen:

  • individuele coaching op persoonlijke ontwikkeling
  • begeleiding van/meedenken met bedrijven/instellingen en gemeenten

 

Hieronder kunt u enkele voorbeelden lezen.

Voorbeelden van individuele coaching op persoonlijke ontwikkeling:

Coaching van CEO, manager of ondernemer
Stel uw medewerkers lijken de opdrachten die u geeft niet altijd te begrijpen. In dat geval zouden we de zaak kunnen bekijken vanuit de medewerkers, maar ook vanuit uzelf. Hoe pakt u een briefing meestal aan; welke woorden gebruikt u; op welk moment is het onduidelijk en voor welke medewerkers; wat zou u kunnen aanpassen, zodat uw informatie door iedereen begrepen wordt? 

Of steeds als u een bepaalde klant tegenkomt, heeft u moeite om aardig te blijven en lopen daardoor mooie samenwerkingen mis. Die klant zit u vreselijk te irriteren, maar waar het precies aan ligt, weet u eigenlijk niet. U bent positief ingesteld en u schuift het op de lange baan, maar uiteindelijk begint het u in de weg te zitten en wilt u graag met Gouddenker kijken waar het aan ligt, hoe het komt dat u zich irriteert en bedenkt u vervolgens zelf een duurzame oplossing, zodat het in de toekomst niet meer voorkomt. 

 

Coaching van medewerkers: wanneer u als medewerker bijvoorbeeld een verandering in de bedrijfsstrategie meemaakt, zou het kunnen dat het voor u moeilijk is uw handelingen daarnaar aan te passen. U blijft het liefst werken, zoals u eerder deed, maar u merkt dat uw baas daar niet blij mee is, omdat u niet de kwaliteit levert die er van u wordt verwacht. Samen met Gouddenker, kunt u gaan kijken hoe het komt dat u liever blijft werken zoals u deed. Er kunnen veel factoren meespelen en die gaan we uitdiepen en van daaruit kunnen we gaan kijken hoe u weer aan de slag kunt, misschien op uw eigen manier, maar wel aangepast aan de nieuwe bedrijfsstrategie.

Een ander voorbeeld kan zijn dat u denkt dat u niet goed in het team ligt. U merkt dit zelf, wordt misschien buiten gesloten bijvoorbeeld. U wilt graag ondersteuning van Gouddenker om te kijken wat er nu precies aan de hand is, waar komt het door? Wat ligt er bij u en anderen?

 

Voorbeeld(en) van begeleiding van/meedenken met bedrijven/instellingen en gemeenten

Een voorbeeld: u als CEO weet niet hoe het komt dat uw bedrijf niet van de grond komt. Het loopt wel, maar er zit geen groei in. Wanneer u overlegt met uw medewerkers, geven ze antwoord op uw vraag en verder niet. U vindt dit vreemd en u schakelt Gouddenker in om te kijken wat er aan de hand is en hoe we het samen weer vlot kunnen trekken. 
Als Gouddenker ga ik op onderzoek uit en maak eerst een analyse van het probleem door o.a. met zoveel mogelijk betrokken partijen te praten. Het zou kunnen dat blijkt dat uw optreden zodanig is dat de medewerkers zich geïntimideerd voelen en daarom alleen het hoognodige doen. Als Gouddenker kan ik met alle partijen meedenken hoe deze situatie aan te pakken en een plan maken ter verbetering van de situatie.  

De tendens is tegenwoordig om als gemeente zoveel mogelijk bij de burgers te laten. Waar ligt die grens, want wat laat u wel en niet over aan de burger zelf? En hoe kunt u ervoor zorgen dat wat de burger zelf kan beheren, of doen, ook doet? Als Gouddenker kan ik meedenken bij de voorbereiding van een project, maar ook tijdens het proces en de uitvoering en neem mijn ervaringen daar in mee. 

 

Contact

Bel gerust om te overleggen wat ik voor u kan betekenen . Iedere situatie is weer anders en vraagt om een specifieke aanpak en werkwijze. Wanneer u gaat voor het avontuur en de verrassende wendingen, kan ik u helpen. Mijn idee is om mezelf overbodig te maken, dus ik ga samen met u uitstippelen hoe ik zo snel mogelijk weer kan stoppen en u weer verder kunt.